Twickel vloeren

Al onze vloerdelen worden vervaardigd uit bomen, die van het landgoed Twickel of andere landgoederen afkomstig zijn. De bossen, waarin deze bomen groeien, worden duurzaam beheerd, zodat de houtvoorraad in stand blijft. Dit wordt gewaarborgd door het FSC en PEFC certificaat. Deze organisaties houden zich bezig met de wereldwijde controle op het goed beheren van bossen. Alle leveringen van Houtzagerij Twickel voldoen aan de strenge eisen die hieraan gesteld worden.

De bomen worden gezaagd in de zagerij, die vanaf 1771 deel uitmaakt van het landgoed.

Het gezaagde hout wordt zo mogelijk eerst een tijd “aan de wind” gedroogd. Afhankelijk van het doel wordt het hout in de droogkamers kunstmatig nagedroogd. Vloerhout wordt gedroogd tot een vochtpercentage van 10-12%; geschikt voor gebruik binnenshuis.

Vloeren van Houtzagerij Twickel kunnen maar liefst in 3 kwaliteitsklassen geleverd worden. Van de Kasteel vloer die nauwelijks gebreken kent (1-biss), de Landgoed vloer (rustiek A) tot aan de robuuste Boerenhoeve vloer (rustiek BC).

Voor al deze vloeren geldt:

Geleverd als duoplank met een toplaag van 3,4 of 5,5 mm eiken en een multiplex onderlaag van 12 mm tot en met 18 mm dik.

En eventueel volledig op wens gemaakt in diverse breedtes, lengtes en afwerkingen.

Op zoek naar die exclusieve vloer passend bij uw woning ? 

Vul het contactformulier in of bel 06-45494663

Meer informatie over het Twickel ?